Zajtrk je prav gotovo najpomembnejši obrok malčkov, otrok, pa tudi odraslih. Poskrbimo, da bo hranljiv in kakovosten – takšen, ki ga iz zdravih sestavin pripravimo s svojimi rokami. Z njim bodo otroci nahranili tudi možganske celice, da bodo lažje sledile zahtevam v šoli, hkrati pa otroci, ki zajtrkujejo, lažje pričakajo tudi malico v šoli.
Prehrana v šolah in vrtcih je v veliki meri odvisna od dobre volje, pripravljenosti in iznajdljivosti organizatorjev prehrane. Vse to običajno precej lažje steče, ko imajo prehranski strokovnjaki kakovostno znanje o resnično primernih živilih za otroke.
Z veseljem prisluhnemo staršem, ki nam povedo, da na njihovi šoli večino hrane pripravijo oz. skuhajo sami. Ponekod organizirajo tudi različne delavnice, kjer osebju v kuhinji predstavijo različne možnosti bolj zdravega prehranjevanja. Nenazadnje potrebo po tem iz leta v leto izkazuje vedno več otrok s številnimi alergijami.
Tokrat predstavljamo tri različne recepte za pripravo namazov. V kombinaciji s kakovostnim, polnovrednim kruhom, predstavljajo pravo zakladnico ogljikovih hidratov, beljakovin, vitaminov in mineralov. Njihova priprava je povsem preprosta.
Recept:
Recept:
Žemljice, polnjene s solato iz leče
Recept:
Namaz s tofujem in paradižnikom
Po www.avogel.ch priredila: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Urejen menstrualni cikel ni pomemben le pri načrtovanju zanositve, ampak vpliva na vrsto drugih, za organizem pomembnih, dejavnikov.
Poleti noge trpijo predvsem zaradi šibkosti in preobremenjenosti venskih žil. Toda ni treba, da je tako.
Imate rdeče, srbeče oči, ki se vam pretirano solzijo, ob tem pa vas spremljata še občutek tujka v očesu ter otekle veke? Morda vam nagaja alergijski konjunktivitis.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.