A.Vogel Blog

Zajtrk je prav gotovo najpomembnejši obrok malčkov, otrok, pa tudi odraslih. Poskrbimo, da bo hranljiv in kakovosten – takšen, ki ga iz zdravih sestavin pripravimo s svojimi rokami. Z njim bodo otroci nahranili tudi možganske celice, da bodo lažje sledile zahtevam v šoli, hkrati pa otroci, ki zajtrkujejo, lažje pričakajo tudi malico v šoli.  

Prehrana v šolah in vrtcih je v veliki meri odvisna od dobre volje, pripravljenosti in iznajdljivosti organizatorjev prehrane. Vse to običajno precej lažje steče, ko imajo prehranski strokovnjaki kakovostno znanje o resnično primernih živilih za otroke.  

Z veseljem prisluhnemo staršem, ki nam povedo, da na njihovi šoli večino hrane pripravijo oz. skuhajo sami. Ponekod organizirajo tudi različne delavnice, kjer osebju v kuhinji predstavijo različne možnosti bolj zdravega prehranjevanja. Nenazadnje potrebo po tem iz leta v leto izkazuje vedno več otrok s številnimi alergijami.  

Tokrat predstavljamo tri različne recepte za pripravo namazov. V kombinaciji s kakovostnim, polnovrednim kruhom, predstavljajo pravo zakladnico ogljikovih hidratov, beljakovin, vitaminov in mineralov. Njihova priprava je povsem preprosta.


Recept: Namaz s tofujem in korenčkomRecept:Žemljice, polnjene s solato iz lečeRecept:Namaz s tofujem in paradižnikomPo www.avogel.ch priredila: Sabina Topolovec