Hitro in okusno pecivo za vsakogar, ki ljubi polnovreden okus. Če ste bolj sladke sorte, dodajte zraven še rozine.
Jabolka olupimo, narežemo na četrtine in izkoščičimo. Narežemo na tanke rezine.
V ponvi stopimo maslo, dodamo jabolka in pražimo nekaj minut, da se nekoliko omehčajo (ne povsem). Ko se nekoliko ohladijo, jih vmešamo v mešanico jogurta in mandljevega napitka.
Penasto stepemo cela jajca in ko močno narastejo, vanje ročno z metlico vmešamo pripravljena jabolka, začimbe, vinski kamen in mlete mandlje.
Namastimo okrogel model, premera 24 cm in po njem poravnamo testo.
Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, 30 min. Pecivo najbolje tekne prihodnji dan.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.