background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Hitro jabolčno pecivo z mandljevim testom

  • Čas:
  • Preprosto
  • 6 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 6 oseb

Hitro in okusno pecivo za vsakogar, ki ljubi polnovreden okus. Če ste bolj sladke sorte, dodajte zraven še rozine.

Sestavine

  • 3 bolj sladka jabolka
  • 2 žlici masla
  • 1 žlička cimeta
  • ¼ žličke čiste vanilje
  • nastrgana lupinica ene bio limone
  • 4 jajca
  • 200 g mletih mandljev
  • 150 g grškega jogurta
  • 100 ml mandljevega napitka
  • 2 žlici javorovega sirupa (lahko izpustimo ali povečamo količino – po okusu)
  • 1 žlička vinskega kamna

Jabolka olupimo, narežemo na četrtine in izkoščičimo. Narežemo na tanke rezine.
V ponvi stopimo maslo, dodamo jabolka in pražimo nekaj minut, da se nekoliko omehčajo (ne povsem). Ko se nekoliko ohladijo, jih vmešamo v mešanico jogurta in mandljevega napitka.

Penasto stepemo cela jajca in ko močno narastejo, vanje ročno z metlico vmešamo pripravljena jabolka, začimbe, vinski kamen in  mlete mandlje.

Namastimo okrogel model, premera 24 cm in po njem poravnamo testo.

Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, 30 min. Pecivo najbolje tekne prihodnji dan.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?

Kredasti zobje pri otrocih

Kako obvarovati zdravje otroka?

Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?

Domači pripravki

Naravna zdravila, primerna za otroke

Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen. 

Naravna podpora

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam