Hitro in okusno pecivo za vsakogar, ki ljubi polnovreden okus. Če ste bolj sladke sorte, dodajte zraven še rozine.
Jabolka olupimo, narežemo na četrtine in izkoščičimo. Narežemo na tanke rezine.
V ponvi stopimo maslo, dodamo jabolka in pražimo nekaj minut, da se nekoliko omehčajo (ne povsem). Ko se nekoliko ohladijo, jih vmešamo v mešanico jogurta in mandljevega napitka.
Penasto stepemo cela jajca in ko močno narastejo, vanje ročno z metlico vmešamo pripravljena jabolka, začimbe, vinski kamen in mlete mandlje.
Namastimo okrogel model, premera 24 cm in po njem poravnamo testo.
Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, 30 min. Pecivo najbolje tekne prihodnji dan.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.