background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Gratinirane ajdove palačinke z makom in vaniljo

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • za 15 palačink
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • za 15 palačink

Okus po ajdi in maku spominja na domačnost in toplino. Dodajmo še nekaj toplih začimb. Za pravo ravnovesje bo poskrbela vanilja na vrhu …

Sestavine

Palačinke:

  • 300 g ajdove moke
  • 10 g vinskega kamna
  • 3 jajca
  • 1 žlica polnovrednega trsnega sladkorja
  • pol žličke soli
  • 2 žlici olja
  • 500 ml mleka
  • 100 – 200 ml vode

Nadev:

  • 250 g mletega maka
  • 600 ml mleka
  • 3 jabolka
  • 50 g rozin
  • 50 g polnovrednega trsnega sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • pol žličke kardamoma
  • 2 žlici ruma
  • nastrgana lupinica ene pomaranče
  • 3 žlice (pregrete) smetane

Preliv:

  • 250 ml mleka
  • 250 ml sladke smetane
  • 1 vaniljev prašek za puding (s pravo vaniljo)
  • 2 žlici polnovrednega trsnega sladkorja
  • Brezin sladkor za posip (po želji)

Pripravimo testo in spečemo tanke palačinke. Vmes pripravimo nadev. Mak zakuhamo v vrelo mleko in ga kuhamo 5 minut. Večkrat premešamo.

Ko se malo ohladi, vanj vmešamo ostale sestavine in z nadevom namažemo palačinke.

Tesno jih zložimo v pekač, ki ga prej namažemo z maslom.

Prašek za puding zmešamo v mleku, dodamo sladkor in smetano. Prelijemo preko palačink.

Pečene po želji potresemo z brezinim sladkorjem.

Pečemo pri 200 stopinjah 20 minut.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.