Okus po ajdi in maku spominja na domačnost in toplino. Dodajmo še nekaj toplih začimb. Za pravo ravnovesje bo poskrbela vanilja na vrhu …
Pripravimo testo in spečemo tanke palačinke. Vmes pripravimo nadev. Mak zakuhamo v vrelo mleko in ga kuhamo 5 minut. Večkrat premešamo.
Ko se malo ohladi, vanj vmešamo ostale sestavine in z nadevom namažemo palačinke.
Tesno jih zložimo v pekač, ki ga prej namažemo z maslom.
Prašek za puding zmešamo v mleku, dodamo sladkor in smetano. Prelijemo preko palačink.
Pečene po želji potresemo z brezinim sladkorjem.
Pečemo pri 200 stopinjah 20 minut.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.