Okus po ajdi in maku spominja na domačnost in toplino. Dodajmo še nekaj toplih začimb. Za pravo ravnovesje bo poskrbela vanilja na vrhu …
Pripravimo testo in spečemo tanke palačinke. Vmes pripravimo nadev. Mak zakuhamo v vrelo mleko in ga kuhamo 5 minut. Večkrat premešamo.
Ko se malo ohladi, vanj vmešamo ostale sestavine in z nadevom namažemo palačinke.
Tesno jih zložimo v pekač, ki ga prej namažemo z maslom.
Prašek za puding zmešamo v mleku, dodamo sladkor in smetano. Prelijemo preko palačink.
Pečene po želji potresemo z brezinim sladkorjem.
Pečemo pri 200 stopinjah 20 minut.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.