background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Enolončnica z lečo in zelenjavo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 6 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 6 oseb

Tople jedi na žlico bi morali jesti večkrat. Juhe in enolončnice ogrejejo od znotraj, pobožajo pri srcu in čudovito nahranijo vse celice in tkiva. So odlična priložnost, da porabimo živila iz shrambe ali hladilnika, še bolje pa je, ko se ponje odpravimo na vrt.

Sestavine

  • 250 g gorske leče (namočimo čez noči)
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 korenčki
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 1 rdeča paprika
  • pol bučke
  • 200 g špargljev
  • 4 suhi paradižniki
  • 1 dcl paradižnikove mezge
  • lovorjev list
  • origano
  • šetraj
  • bazilika
  • rožmarin
  • zeliščna sol
  • sveže mleti poper
  • svež peteršilj
  • malo maščobe

Na maščobi prepražimo čebulo in korenček. Dodamo namočeno in dobro sprano in odcejeno lečo ter lovorjev list in paradižnikovo mezgo. Zalijemo z 2 litroma vode, zavremo in skuhamo do mehkega. Kuhano še posolimo.

Vmes na maščobi na hitro prepražimo narezano papriko, bučko, šparglje, česen in suh paradižnik. Zelenjava naj ostane lepo čvrsta. Začinimo in posolimo ter dodamo preostali juhi.

Še enkrat zavremo, nato postrežemo s svežim peteršiljem.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Zdravilni četvorček pri zdravljenju okužb sečil

Ko se pojavijo prvi znaki okužbe sečil, še lahko ukrepamo. Veste, kako?

Kako preprečiti vnetje sečil?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.