Imate radi pire, a si želite lažje in bolj hranljive različice? Morda zgolj spremembe? Svilnata kremna struktura, zdrave maščobe in okus izbranih začimb je več kot dovolj razlogov za novo jed na jedilniku.
Cvetačo skuhamo na sopari.
Semena koriandra in kumine na suho prepražimo na ponvi, da zadišita. Ohlajena stremo v terilniku z nekaj grobe morske soli.
Segrejemo ghi maslo in na njem prepražimo kurkumo in poper.
Kuhano cvetačo in izdolbljen avokado pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo kurkumino maslo ter strti začimbi. Po okusu začinimo še s sokom limone, limonino lupinico in zeliščno soljo Herbamare.
Jed po želji obogatimo tudi z drugimi začimbami, npr. s čili-mango omako, metinim pestom, pestom iz bazilike ipd.
Ob pireju postrežemo file ribe, zapečeno zelenjavo, poljubno meso ipd.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Ob težavah, kot so kašelj, nahod, sinuzitis in kihanje pogosto pomislimo na prehlad ali alergijo na cvetni prah. Vendar pa težave lahko povzročajo tudi spore gliv, ki so v našem okolju zelo pogoste.
Zima nam že počasi maha v slovo in tudi z naših krožnikov se poslavlja slabo prebavljiva in težka hrana. Zato moramo biti v tem obdobju še toliko pozornejši na izbor živil.
V razcvetu pomladi so tudi simptomi senenega nahoda najbolj izraženi. Tako se mnogo ljudi, ki trpijo za alergijskim rinitisom, rado jezi nad naravo. Pa vendar je prav ta tista, ki zna najbolje pomagati, če le znamo prisluhniti njenim nasvetom …
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.