Imate radi pire, a si želite lažje in bolj hranljive različice? Morda zgolj spremembe? Svilnata kremna struktura, zdrave maščobe in okus izbranih začimb je več kot dovolj razlogov za novo jed na jedilniku.
Cvetačo skuhamo na sopari.
Semena koriandra in kumine na suho prepražimo na ponvi, da zadišita. Ohlajena stremo v terilniku z nekaj grobe morske soli.
Segrejemo ghi maslo in na njem prepražimo kurkumo in poper.
Kuhano cvetačo in izdolbljen avokado pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo kurkumino maslo ter strti začimbi. Po okusu začinimo še s sokom limone, limonino lupinico in zeliščno soljo Herbamare.
Jed po želji obogatimo tudi z drugimi začimbami, npr. s čili-mango omako, metinim pestom, pestom iz bazilike ipd.
Ob pireju postrežemo file ribe, zapečeno zelenjavo, poljubno meso ipd.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.