Imate radi pire, a si želite lažje in bolj hranljive različice? Morda zgolj spremembe? Svilnata kremna struktura, zdrave maščobe in okus izbranih začimb je več kot dovolj razlogov za novo jed na jedilniku.
Cvetačo skuhamo na sopari.
Semena koriandra in kumine na suho prepražimo na ponvi, da zadišita. Ohlajena stremo v terilniku z nekaj grobe morske soli.
Segrejemo ghi maslo in na njem prepražimo kurkumo in poper.
Kuhano cvetačo in izdolbljen avokado pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo kurkumino maslo ter strti začimbi. Po okusu začinimo še s sokom limone, limonino lupinico in zeliščno soljo Herbamare.
Jed po želji obogatimo tudi z drugimi začimbami, npr. s čili-mango omako, metinim pestom, pestom iz bazilike ipd.
Ob pireju postrežemo file ribe, zapečeno zelenjavo, poljubno meso ipd.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.