Imate radi pire, a si želite lažje in bolj hranljive različice? Morda zgolj spremembe? Svilnata kremna struktura, zdrave maščobe in okus izbranih začimb je več kot dovolj razlogov za novo jed na jedilniku.
Cvetačo skuhamo na sopari.
Semena koriandra in kumine na suho prepražimo na ponvi, da zadišita. Ohlajena stremo v terilniku z nekaj grobe morske soli.
Segrejemo ghi maslo in na njem prepražimo kurkumo in poper.
Kuhano cvetačo in izdolbljen avokado pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo kurkumino maslo ter strti začimbi. Po okusu začinimo še s sokom limone, limonino lupinico in zeliščno soljo Herbamare.
Jed po želji obogatimo tudi z drugimi začimbami, npr. s čili-mango omako, metinim pestom, pestom iz bazilike ipd.
Ob pireju postrežemo file ribe, zapečeno zelenjavo, poljubno meso ipd.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.