Slastni grižljajčki, ki dvigajo razpoloženje. Ob skodelici Bambuja pričarajo čarobno popoldne z najboljšo prijateljico.
Pomešamo suhe sestavine: orehe, moko, vinski kamen, kakav, sladkor in sol.
Nad vodno kopeljo raztopino čokolado, arašidovo in običajno maslo. Dodamo tudi cimet, kardamom in klinčke.
V nekoliko ohlajeno čokoladno zmes dodamo čežano in javorov sirup in temeljito razmešamo. Nato vmešamo še suhe sestavine. Testo naj bo takšne konsistence, da počasi pada z žlice. Po potrebi dodamo še nekaj moke ali jabolčne čežane.
Pečico ogrejemo na 170 stopinj Celzija.
Pecivo pečemo na pekaču, velikosti približno 22 x 26 cm, ki ga obložimo s papirjem za peko, približno 25 minut.
Ko se nekoliko ohladi, ga večkrat prebodemo z vilico in prelijemo z iztisnjenim pomarančnim sokom (še prej pa nastrgamo lupinico). Ohlajenega zvrnemo iz pekača in premažemo z marmelado, ki jo predhodno nekoliko segrejemo in razmešamo do gladkega. Pecivo sedaj narežemo na manjše kocke.
Nad vodno kopeljo raztopimo čokolado. Dodamo ji pomarančno lupinico in kokosovo maščobo.
Vsak košček peciva pomočimo v čokolado in ga posujemo s sesekljanimi orehi.
Dober tek!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.