Slastni grižljajčki, ki dvigajo razpoloženje. Ob skodelici Bambuja pričarajo čarobno popoldne z najboljšo prijateljico.
Pomešamo suhe sestavine: orehe, moko, vinski kamen, kakav, sladkor in sol.
Nad vodno kopeljo raztopino čokolado, arašidovo in običajno maslo. Dodamo tudi cimet, kardamom in klinčke.
V nekoliko ohlajeno čokoladno zmes dodamo čežano in javorov sirup in temeljito razmešamo. Nato vmešamo še suhe sestavine. Testo naj bo takšne konsistence, da počasi pada z žlice. Po potrebi dodamo še nekaj moke ali jabolčne čežane.
Pečico ogrejemo na 170 stopinj Celzija.
Pecivo pečemo na pekaču, velikosti približno 22 x 26 cm, ki ga obložimo s papirjem za peko, približno 25 minut.
Ko se nekoliko ohladi, ga večkrat prebodemo z vilico in prelijemo z iztisnjenim pomarančnim sokom (še prej pa nastrgamo lupinico). Ohlajenega zvrnemo iz pekača in premažemo z marmelado, ki jo predhodno nekoliko segrejemo in razmešamo do gladkega. Pecivo sedaj narežemo na manjše kocke.
Nad vodno kopeljo raztopimo čokolado. Dodamo ji pomarančno lupinico in kokosovo maščobo.
Vsak košček peciva pomočimo v čokolado in ga posujemo s sesekljanimi orehi.
Dober tek!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.