background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bučkina špinača z novozelandsko špinačo

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Zveni zapleteno? Uporabite špinačo, ki jo imate na vrtu. Lahko tudi običajno špinačo ali liste mladih kopriv. Poleti je novozelandska morda najboljša, ker odlično uspeva. Bučka služi za zgoščevanje. Ko enkrat obrodi, jih je na vrtu res obilje …

Sestavine

  • 250 g listov špinače
  • 1 večja bučka (ca. 350 g)
  • 1 manjša čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici olja
  • 2 dcl mleka
  • 1 velika pest sveže bazilike
  • zeliščna sol po okusu, npr. Herbamare
  • noževa konica sveže mletega muškatnega oreščka

Sesekljamo česen in čebulo. Na drobno narežemo bučko.

Na maščobi posteklenimo čebulo, dodamo bučko, in ko se omehča, še česen. Takoj ko zadiši, dodamo oprane liste špinače in sol ter zalijemo z mlekom. Ko zavre, kuhamo približno tri minute.

Dodamo svežo baziliko in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo še muškatni orešček in postrežemo s prilogo po želji.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.