background

Naravno nad E. coli

Pro- in prebiotiki

Zdrava črevesna flora je pogoj za močan imunski sistem, s katerim lažje kljubujemo tudi vnetjem na sečilih, obenem pa preprečimo prekomerno razrast E. coli. Uživajte kakovostno, naravno pridelano in čim manj predelano hrano, bogato s pro- in prebiotiki, kot so koncentrirana fermentirana sirotka in druga mlečno-kislinsko fermentirana živila in napitki, hrana, bogata z vlakninami, ekološko pridelana hrana …

Probiotičen pripravek, ki še posebej učinkovito zavira razvoj E.Coli, vsebuje probiotično glivo Saccharomyces boulardii.

Brusnice, borovnice, breskve, pomaranče in jabolka

V tem vrstah sadja je naravno prisoten sladkor D-manoza, ki bakterij ne ubije, temveč jih vleče nase in tako preprečuje, da bi se namnožile v mehurju. Enostavni sladkor D-manozo strokovnjaki priporočajo tudi kot naravno alternativo antibiotičnemu zdravljenju pri blažjih okužbah sečil.

Brusnični sok

Sok iz brusnice ovira razmah škodljivih mikrobov. Če se pogosto soočate z vnetji sečil, ga je priporočljivo piti preventivno, najbolje enkrat dnevno, pred spanjem.

Čajevec

Preventivno si lahko pomagate tudi z eteričnim oljem čajevca, ki deluje na širok spekter mikrobov. Uporabljate ga lahko tako, da kapljico olja večkrat dnevno kanete na spodnje perilo.

Rožmarin

V primerjalni študiji, ki so jo izvedli na enem izmed indijskih inštitutov, so testirali antibakterijsko delovanje eteričnih olj enaindvajsetih najbolj uporabljanih zdravilnih rastlin na šest bakterij, ki so za človeka patogene (med drugim tudi Escherichia coli). Rožmarinovo eterično olje je bilo med štirimi, ki so izkazali najmočnejše delovanje.

Rožmarin je tudi eno od treh zdravilnih rastlin v zdravilu Canephron, ki s svojimi zdravilnimi močmi učinkovito pomaga pri vnetju sečil. V kombinaciji z luštrekom in tavžentrožo dokazano pomaga odpravljati ponavljajoča se vnetja mehurja.

Besedilo: Sabina Topolovec

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Vas muči sinuzitis ali alergija?

Alergijo na pelod lahko hitro zamenjamo za sinuzitis, ki se prav tako pojavlja v tem času.

Kakšna je razlika med njima?

Športne poškodbe in arnika

Arnika potrjeno deluje protivnetno, protibolečinsko in antiseptično. A niso vsi pripravki enako učinkoviti.

Kje vse pomaga arnika?

Ali ste vedeli?

Čas karantene je številne ženske soočil tudi z resničnim stanjem lastnih nohtov, ki teden za tednom vedno vztrajneje izpodrivajo nanos permanentnih lakov. Pri marsikomu so na preizkušnji tudi povsem naravni nohti. Kako poskrbeti za to, da noht ne bo le dolg in lepe barve, temveč v resnici zdrav?

S prehrano do sijočih in zdravih nohtov

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.