A.Vogel Blog

Za intenzivnejše vlaženje, pri izrazito suhih očeh.

V pomladnih mesecih (leta 2018), ko so težave z očmi toliko bolj pereče tudi zaradi alergenov, ki jih prenaša zrak, smo se odločili za testiranje A.Vogel Extra Intense kapljic s pomočjo vaših izkušenj, mnenj ter ocen. Anketo nam je vrnilo 80 uporabnikov, razkriva pa naslednje rezultate:

Uporabniki so pred testiranjem opredelili stopnjo najpogostejših težav z očmi, ki jih pestijo. Razvrstili so jih v 4 stopnje – brez težav, blage, zmerne ter močne težave. 42% uporabnikov pestijo zmerne težave občutka suhih oči. 40% jih je občutilo blago srbenje, 37% zmerno pekočino v očeh, 38% blago do zmerno utrujene oči. 59% uporabnikov ni imelo težav s solzenjem. Kot morebitne druge težave so navedli še pordelost in nabuhlost, zamegljen vid zaradi zasluzenosti, občutljivost na svetlobo ter neudobje očesa, ki nastane pri daljšem zrenju v ekran.

Po priporočenih 30 dneh uporabe A.Vogel Extra Intense kapljic smo ponovno preverili stopnje že poprej omenjenih težav. Rezultati so obrodili sadove. Kar 57 % uporabnikov ne čuti več občutka suhih oči, 70% jih poroča, da ne čutijo več srbečice, 67% uporabnikov ne zaznava več pekočine v očesih, utrujenost je izzvenela v 47%, solzenje pa se je popolnoma umirilo pri 80% uporabnikov.

Izboljšanje stanja se je v 69% pojavilo že po uporabi po nekaj dneh. Pri 19% pa je učinek nastopil že po prvem odmerku. Sicer pa se je priporočenega časa testiranja 30 dni držalo 30%, dva tedna je vztrajalo 10% uporabnikov. Ostali so čas skrajšali zaradi hitrih rezultatov.

8% uporabnikov nosi kontaktne leče in brez težav uporablja kapljice.

Po prenehanju uporabe so se 45% uporabnikom težave vrnile, 55% pa poroča o izzvenelosti.

Na vprašanje, ali se zdi vsebnik za doziranje kapljic praktičen, 89% delež odgovarja pritrdilno. Preostali uporabniki pričajo o težavah glede velikosti, ter nekoliko nerodnosti pri začetnih rokovanjih, ki se jih z urjenjem tudi zlahka premosti. Uporabniki s kroničnimi težavami bi si želeli tudi podaljšanih učinkov kapljic, na splošno pa je zadovoljstvo z izdelkom dobro.

Najpogostejša frekvenca doziranja kapljic je 2-krat dnevno. Tako poroča 38% uporabnikov. 27% jih je kapljice v oko kanilo 3-krat na dan, 18% pa le enkrat. Redki uporabniki so uporabili maksimalen odmerek 5-krat ali več.

Uporabniki so kot vir informiranosti o A.Vogel Extra Intense kapljicah navedli Zdravstvene novice A. Vogel (63%) ter naše spletne strani. Dober glas se širi tudi v tiskanih medijih, ostali kanali pa so zaznavni precej manj.

Splošna ocena kapljic je v besedi opisana kot – dobro, odlično, učinkovito. A ker besede pustijo zgolj vtis, smo uporabnike prosili še za končne ocene učinkovitosti A.Vogel Extra Intense kapljic za posamezno področje težav in sicer od 1 (najslabše) do 10 (najboljše).

Povprečne ocene so sledeče:

  1. Občutek suhih oči: 8,7
  2. Občutek srbenja v očeh: 8,3
  3. Pekoče oči: 8,3
  4. Utrujene oči: 8,8
  5. Čezmerno solzenje zaradi suhosti: 8,1
  6. Pordelost oči: 7,8
  7. Ščemenje v očeh: 8,3
  8. Občutljivost na svetlobo: 7,6

Za sodelovanje se vsem, ki so z nami delili svoja mnenja, lepo zahvaljujemo ter hkrati spodbujamo, da še naprej z nami delite izkušnje z izdelki A. Vogel. Cenimo vaše mnenje ter se trudimo, da za prav vse težave poiščemo (po)moč in zdravilo iz narave.

Lucija Šušteršič