background

A. Vogel kapljice za oči Extra Intense na preizkušnji

Mnenje uporabnikov

V pomladnih mesecih (leta 2018), ko so težave z očmi toliko bolj pereče tudi zaradi alergenov, ki jih prenaša zrak, smo se odločili za testiranje A.Vogel Extra Intense kapljic s pomočjo vaših izkušenj, mnenj ter ocen. Anketo nam je vrnilo 80 uporabnikov, razkriva pa naslednje rezultate:

Uporabniki so pred testiranjem opredelili stopnjo najpogostejših težav z očmi, ki jih pestijo. Razvrstili so jih v 4 stopnje – brez težav, blage, zmerne ter močne težave. 42% uporabnikov pestijo zmerne težave občutka suhih oči. 40% jih je občutilo blago srbenje, 37% zmerno pekočino v očeh, 38% blago do zmerno utrujene oči. 59% uporabnikov ni imelo težav s solzenjem. Kot morebitne druge težave so navedli še pordelost in nabuhlost, zamegljen vid zaradi zasluzenosti, občutljivost na svetlobo ter neudobje očesa, ki nastane pri daljšem zrenju v ekran.

Po priporočenih 30 dneh uporabe A.Vogel Extra Intense kapljic smo ponovno preverili stopnje že poprej omenjenih težav. Rezultati so obrodili sadove. Kar 57 % uporabnikov ne čuti več občutka suhih oči, 70% jih poroča, da ne čutijo več srbečice, 67% uporabnikov ne zaznava več pekočine v očesih, utrujenost je izzvenela v 47%, solzenje pa se je popolnoma umirilo pri 80% uporabnikov.

Izboljšanje stanja se je v 69% pojavilo že po uporabi po nekaj dneh. Pri 19% pa je učinek nastopil že po prvem odmerku. Sicer pa se je priporočenega časa testiranja 30 dni držalo 30%, dva tedna je vztrajalo 10% uporabnikov. Ostali so čas skrajšali zaradi hitrih rezultatov.

8% uporabnikov nosi kontaktne leče in brez težav uporablja kapljice.

Po prenehanju uporabe so se 45% uporabnikom težave vrnile, 55% pa poroča o izzvenelosti.

Na vprašanje, ali se zdi vsebnik za doziranje kapljic praktičen, 89% delež odgovarja pritrdilno. Preostali uporabniki pričajo o težavah glede velikosti, ter nekoliko nerodnosti pri začetnih rokovanjih, ki se jih z urjenjem tudi zlahka premosti. Uporabniki s kroničnimi težavami bi si želeli tudi podaljšanih učinkov kapljic, na splošno pa je zadovoljstvo z izdelkom dobro.

Najpogostejša frekvenca doziranja kapljic je 2-krat dnevno. Tako poroča 38% uporabnikov. 27% jih je kapljice v oko kanilo 3-krat na dan, 18% pa le enkrat. Redki uporabniki so uporabili maksimalen odmerek 5-krat ali več.

Uporabniki so kot vir informiranosti o A.Vogel Extra Intense kapljicah navedli Zdravstvene novice A. Vogel (63%) ter naše spletne strani. Dober glas se širi tudi v tiskanih medijih, ostali kanali pa so zaznavni precej manj.

Splošna ocena kapljic je v besedi opisana kot – dobro, odlično, učinkovito. A ker besede pustijo zgolj vtis, smo uporabnike prosili še za končne ocene učinkovitosti A.Vogel Extra Intense kapljic za posamezno področje težav in sicer od 1 (najslabše) do 10 (najboljše).

Povprečne ocene so sledeče:

  1. Občutek suhih oči: 8,7
  2. Občutek srbenja v očeh: 8,3
  3. Pekoče oči: 8,3
  4. Utrujene oči: 8,8
  5. Čezmerno solzenje zaradi suhosti: 8,1
  6. Pordelost oči: 7,8
  7. Ščemenje v očeh: 8,3
  8. Občutljivost na svetlobo: 7,6

Za sodelovanje se vsem, ki so z nami delili svoja mnenja, lepo zahvaljujemo ter hkrati spodbujamo, da še naprej z nami delite izkušnje z izdelki A. Vogel. Cenimo vaše mnenje ter se trudimo, da za prav vse težave poiščemo (po)moč in zdravilo iz narave.

Lucija Šušteršič

A.Vogel Kapljice za oči Extra Intense

Za intenzivnejše vlaženje, pri izrazito suhih očeh. Z dvakratno količino hialuronske kisline.
Več

Pogovor o težavah z očmi z mag. Ingrid Rahne, dr. med., spec. oftalmolog

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Življenjski slog pred menopavzo

S pravim načinom življenja bo težav v menopavzi manj (ali nič) ...

Vas zanima, kako?

Neprespani zaradi nočnega potenja?

Vročinski oblivi in nočno potenje so ena prvih asociacij, ko pomislimo na obdobje menopavze.

Kako si lahko pomagate?

Ali ste vedeli?

Urejen spalni ritem je pomemben za naše zdravje in dobro počutje. Z daljšanjem dneva pa se spalni ritem lahko »vrže iz takta« in to ne glede na to, v katerem življenjskem obdobju se nahajamo.

Spalni ritem in kako nanj vpliva daljšanje dneva?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel