background

S prehrano do sijočih in zdravih nohtov

Čudežne kremice za bolj čvrste nohte?

Takšne preprosto ni, ne glede na reklamno sporočilo, ki stoji za tem ali onim izdelkom. Stanje naših nohtov, las in kože v resnici veliko pove o našem zdravju in počutju. Naravno tanki lasje in nohti sicer ne bodo postali iznenada močni, bodo pa povsem drugače sijali, prav tako se ne bodo cepili in lomili.

Kdor ima omenjene težave, se jih najpogosteje skuša lotiti od zunaj. Na ta način smo kvečjemu od precej denarja, pravega rezultata pa ne bo.

Do bolj zdravih nohtov s pravilno izbiro živil

Če se že tako prehranjujete polnovredno, težav z nohti bržčas nimate. Če pa te so prisotne, bo v prehrano morda potrebno dodati več živil, ki so bogate s snovmi, ki koristijo ne le zdravju nohtov, temveč tudi kože in las. Ker hkrati poskrbimo za lepoto na vseh področjih, se to še kako izplača. Za nohte so pomembni zlasti biotin, MSM in silicij.

Biotin

Biotin je eden izmed pomembnih vitaminov B kompleksa. Naravni viri biotina so denimo jajčni rumenjak, živalska jetra in ledvice, številni oreščki (npr. mandlji, arašidi, orehi), stročnice, polnovredna žita, cvetača, banane, gobe. Več biotina vsebujejo surove oz. manj predelane različice živil. To seveda ni mogoče pri vseh živilih. Oreške pred zaužitjem le namakamo, v manjših količinah bi lahko zaužili tudi surova fermentirana žita, tudi jajčni rumenjak (kadar natančno poznamo njegov izvor), lahko zaužijemo surov (npr. spenjen rumenjak z surovim medom in vaniljo).

MSM

Mineral lepote, kot ga pogosto poimenujejo ponudniki prehranskih dopolnil, lahko seveda poiščemo tudi v hrani. Najdemo ga v kravjem mleku (znatno več se ga ohrani v neprekuhanem mleku), paradižnikih (sveži), žitaricah, sadju in zelenjavi, zlasti v čebuli, česnu in brokoliju. Tudi tu visoka temperatura zmanjša vsebnost MSM.

Silicij

Zaužijte več prosene kaše. Največ silicija sicer vsebuje neoluščeno proseno zrnje, ki ga sveže meljemo in surovega dodajamo npr. v jogurt, smuti, že kuhane jedi (žličko ali dve na osebo). Najlažje ga zmeljemo v kavnem mlinčku. Dobri viri silicija so tudi polnovredne žitarice, denimo ovseni kosmiči, polnozrnat riž, čaj iz njivske preslice, čaj iz zelenega ovsa, koprive (zlasti jesenske) …

Vse to seveda lahko poiščemo tudi v prehranskih dopolnilih. Če jih uporabljate, pa lahko s sočasnim uživanjem naštetih živil še toliko hitreje zasijete. Da bo ob tem sijoča, gladka in napeta tudi koža rok, pa lahko poskrbite s povsem naravno kremo, bogato z rastlinskimi olji in močjo ognjiča in šentjanževke A.Vogel Bioforce

Besedilo: Sabina Topolovec

Vir: https://www.lekarnar.com/clanki/msm-mineral-in-organsko-zveplo-v-nasi-hrani

Bioforce krema

Bioforce krema oz. »krema iz sedmih zelišč« je najbolj znana in priznana krema Alfreda Vogla. …
Več

Preberite tudi:

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Zdravilni četvorček pri zdravljenju okužb sečil

Ko se pojavijo prvi znaki okužbe sečil, še lahko ukrepamo. Veste, kako?

Kako preprečiti vnetje sečil?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.