A.Vogel Blog

Domov / 7-dnevna kura A.Vogel/ Potek očiščevalne kure

Potek očiščevalne kure

Se ne počutite dobro v svoji koži? Niste edini!

Hrana, ki smo jo uživali čez zimo, nam nikakor več ne tekne. Ob pomanjkanju gibanju se je morda pojavil tudi kakšen dodaten kilogram. In počutite se utrujeno?  

Dolga in mrzla zima nas s svojimi kratkimi dnevi uspava. Ob pomanjkanju sveže hrane, predvsem sadja in zelenjave, se precej spremeni tudi način prehrane. Še dobro, da je tu pomlad, da nas končno predrami s svojimi stoterimi darovi, ki jih prinaša.  

Slavni rek, da je naše telo naš tempelj, v spomladanskem času resnično lažje udejanjimo. S pomočjo očiščevalne kure bo to sedaj znova kot prerojeno.

Občutite ob tem tremo? Nič hudega!  

Poglejmo, kako se bomo kure lotili.  

S pomočjo nasvetov, ki vam jih bomo pošiljali sedem dni zapored, boste okrepili svoje telo, da bo znova delovalo v vsej svoji popolnosti. Pri tem bomo upoštevali naslednje dejavnike:  

Zdrava prehrana

 • Uporabljajte svežo, domačo hrano, če je le možno, pridelano na ekološki način.
 • Zaužijte tri glavne obroke in dva zdrava prigrizka vmes (npr. sadje, zelenjava, jogurt, oreščki, suho sadje,...)
 • Uporabljajte zdrave maščobe (npr. hladno stisnjena olja, kokosovo maslo, bio margarina, maslo)
 • Znotraj istega obroka poskusite ločiti ogljikove hidrate (npr. kruh, testenine, krompir, riž,...) in beljakovine (npr. meso, ribe, mlečni izdelki,...). Tako boste imeli manj težav z napenjanjem, vaša prebava pa bo lažje stekla.
 • Zaužijte manj hrane, kot ste navajeni. Pazite, da želodca ne zapolnite popolnoma.
 • Za vsak obrok si vzemite dovolj časa in vsak grižljaj skrbno prežvečite.
 • Spijte dovolj čiste vode (vsaj dva litra na dan).
 • Trikrat dnevno z vodo zaužijte fermentirano koncentrirano sirotko Molkosan.
 • Ob vodi pijte tudi sokove in zeliščne čaje (npr. komarček, kopriva, kamilica, zeleni čaj)
 • Med izvajanjem kure se povsem odpovejte kavi in alkoholu. Namesto kave raje zaužije zeleni čaj, ki deluje antioksidativno in preprečuje staranje organizma. Odlično nadomestilo za kavo je tudi žitna kava Bambu, ki vas bo presenetila z izjemnim okusom, hkrati pa je zelo zdrava.

Gibanje

Poskrbite za vsaj 4 ure gibanja med tednom. To vas bo okrepilo, lažje boste prenašali vsakodnevni stres, pa še odvečne kilograme bo stopilo. Če vadbe niste vajeni, pričnite postopoma. Bolje je, da si vsak dan privoščite trikrat po deset minut bolj naporne vadbe, kot pa da se sploh ne gibate.  

Dodatki k prehrani

Vaše telo ta hip morda potrebuje tudi nekaj dodatne spodbude. Poskusite z naslednjimi izdelki:  

 • Prehransko dopolnilo iz divjega ovsa Avenaforce: pri nemiru, razdraženosti in nespečnosti
 • Tablete za žvečenje Bio C z naravnim vitaminom C iz karibskih češenj
 • Kelp tablete – pri pomanjkanju joda
 • Dr. Steinberger – Eisenblut plus – pri pomanjkanju železa  v telesu
 • Dr. Steinberger – sok Multi fit – kot dodatek k prehrani pri nerednem uživanju sadja in zelenjave ter pri stresu
 • Koncentrirana fermentirana sirotka (Molkosan Vitality in Molkosan tekočina

Kaj si lahko obetate od 7-dnevne kure?

Med kuro bo en dan namenjen postenju, ko bomo uživali le vodo, sadje, sadne sokove in čaj. Po potrebi lahko zvečer zaužijete nekaj riža ali kuhane zelenjave. Post v takšni obliki je za telo zelo koristen, saj ga vsaj en dan ne obremenjujemo s prebavo beljakovin in maščob. Sokovi delujejo bazično in lahko nevtralizirajo presežek kislin. Da boste post lažje izvedli, smo ga umestili na soboto.
En dan bo namenjen počitku in sproščanju, s pomočjo katerih se telo lažje povrne v ravnovesje. Tudi ta vidik je nasploh zelo pomemben v vsakdanjem življenju, sicer se lahko hitro pojavijo utrujenost, nespečnost in podobno. S počitkom pa svoje baterije tako rekoč znova napolnimo. Ne želimo vam razkriti podrobnosti ostalih dni, pričakujete pa lahko nekaj med obema opisanima.  

Ste še vedno v dvomih?  

Se vam zdi vse skupaj preveč naporno in ste v dvomih, če se kure udeležite ali ne? To zares ni potrebno. Očiščevalna kura traja le sedem dni in nikakor ne vsebuje preveč napornega programa. Med kuro ne boste občutili lakote in vaše telo bo prejelo vse potrebne vitamine in minerale. Če se počutite zdrave, se kure lahko lotite brez vsakršnih pomislekov. Z njeno pomočjo boste v pomlad vstopili polni energije, zato se le prijavite!  

Naše nasvete boste prejemali sedem dni, v tem času se s svojimi vprašanji lahko tudi kadarkoli obrnete na nas preko Facebook strani ali po elektronski pošti nasveti@farmedica.si. Od ponedeljka do petka smo vam med 8. in 16. uro na voljo tudi po telefonu (01 524 02 16).

Več o...
Prijava na očiščevalno kuro

Spremljajte nas tudi na naši Facebook strani.

Naročite se na zdravstvene novice A. Vogla