A.Vogel Blog

Molkosan® Fruit

Molkosan Fruit – naravna pomoč prebavi

0,0

0 Mnenja Napišite mnenje

Molkosan Fruit je nova različica koncentrirane fermentirane sirotke Molkosana s prijetnim sadnim okusom. Molkosan je že dobro uveljavljen izdelek znamke A.Vogel na našem tržišču. Gre za fermentirano koncentrirano sirotko, ki so ji odvzete maščobe in beljakovine. Za Molkosan Fruit je značilno, da pripomore k normalnemu delovanju prebavnih encimov.


200 ml

Uporaba

Molkosan Fruit je namenjen vsem, ki imajo težave s prebavo (zaprtje, nepopolno odvajanje blata, napenjanje, napihnjenost). Primeren je za nosečnice in doječe matere, odrasle in otroke, diabetike, ljudi s preobčutljivostjo na mlečne beljakovine ali laktozo, vegetarijance.  

Sestavine

Koncentrirana fermentirana sirotka (vsebuje L+ mlečno kislino), sadni sok iz koncentrata (iz plodov aronije in granatnega jabolka) 26 %, kalcijev laktat, naravne arome, kalijev citrat (sredstvo za uravnavanje kislosti), jabolčna kislina (sredstvo za kisanje), kalijev sorbat (konzervans), steviol glikozidi (sladilo). Sirotki smo odstranili beljakovine. Izdelek je pasteriziran.  

Kalcij deluje tako, da prispeva k normalnemu delovanju prebavnih encimov in tako posredno pripomore k boljši prebavi.  

Aronija vsebuje proantocianide in druge fenolne spojine.

Granatno  jabolko je vedno veljalo za dragocen sadež, že od nekdaj se je uporabljal v prehranske in zdravilne namene. Vsebuje polifenole, predvsem  tanine, ki mu dajejo rahlo grenak okus. Sok granatnega jabolka ima večjo antioksidativno učinkovitost kot rdeče vino, askorbinska kislina (vit. C), sok grozdja, borovnic, brusnic in agrumov.   

Stevia je naravno sladilo.  

Hranilne vrednosti

100 ml vsebuje:

energijska vrednost 170 kJ / 39 kcal
maščobe < 0,5 g
— od tega nasičene maščobne kisline < 0,5 g
ogljikovi hidrati < 3,5 g
— od tega sladkorji < 3,0 g
beljakovine < 0,5 g
sol 0,25 g
sadni sok 26 %
L(+) mlečna kislina 7,0 g
kalcij 600 mg (75 %*)

*delež priporočenega dnevnega vnosa po priporočilih EU (NRV)

Način uporabe

Steklenico pred uporabo dobro pretresite. 4 čajne žličke tekočine Molkosan Fruit dajte v kozarec s hladno vodo (navadno ali mineralno). Najbolje je, če napitek popijete na tešče. Če vam to ne odgovarja, ga lahko po požirkih pijete ves dan. Molkosan fruit lahko uporabljate tudi dlje časa.  

Pakiranje

Molkosan Fruit je na voljo v steklenici z 200 ml.

Dobro je vedeti

Kje kupiti

Obe različici Molkosana sta na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah. V kolikor je zaloge v lekarni zmanjkalo, prosite vašega farmacevta, naj vam izdelek naroči in v 24 urah vas bo čakal v lekarni.

Primerjava z Molkosan Original

MOLKOSAN® Original  

  • Na voljo je od leta 1926 in je eden izmed prvih izdelkov Alfreda Vogla.
  • Vsebuje koncentrirano fermentirano sirotko.
  • Ne vsebuje laktoze in glutena.
  • Neto količina: 200 ml (10 odmerkov) in 500 ml (25 odmerkov)

MOLKOSAN® Fruit

  • Vsebuje koncentrirano fermentirano sirotko s sokom plodov aronije in granatnega jabolka, stevio ter kalcijem, ki prispeva k normalnemu delovanju prebavnih encimov.
  • Ima prijeten sadni okus.
  • Ne vsebuje laktoze in glutena.
  • Neto količina: 200 ml (10 odmerkov) 

Pomembna razlika oz. posebnost:

Tekočino Molkosan Original lahko uporabljate tudi zunanje. Pripravlja se v razmerju 1 : 1 in se ga uporablja za spiranje in/ali kopeli in nima časovno omejene uporabe.

Več o izkušnjah Alfreda Vogla o uporabi Molkosana-a lahko preberete v novi knjižici »Alfred Vogel o Molkosan-u«.


Ali lahko Molkosan uživajo dojenčki in otroci?

Molkosan lahko pripravljamo praktično vsem starostnim skupinam. Seveda tudi majhnim otrokom, če le niso še dojenčki (do enega leta). Gre namreč za sirotko, ki je prisotna tudi v hrani mlečnega izvora - jogurti, skuta,...

Za otroke priporočamo Molkosan tekočino, pripravljeno v mlačnem, dobrem zeliščnem ali sadnem čaju, za lažje prekrivanje značilnega vonja in okusa, pa smete uporabiti tudi naravne sokove poljubnih okusov.

Jemanje ni časovno omejeno, sicer pa ga je potrebno jemati vsaj 3-4 tedne čimbolj redno, 2-3-krat dnevno v 2 dcl napitka.

Ali lahko Molkosan uporabljajo nosečnice?

Koristno delovanje Molkosana je primeren spremljevalec vaše prehrane, ki ga lahko uporabljate skozi vsa življenjska obdobja. Gre za hranilo, ki ga lahko vpeljete med dnevne obroke kot napitek.

Molkosan torej smete uporabljati v nosečnosti. Ob tem pa morate vedeti, da Molkosan predstavlja kakovostno proizvodnjo, dolgoletno uporabo in varnost.

Ali se Molkosan lahko uporablja sočasno z antibiotiki?

Medtem ko jemljete antibiotik, Molkosan pripravljajte vsaj 2-3-krat dnevno v razmerju 1:10, kar v praksi pomeni slabo jušno žlico na 2 dcl vode, zeliščnega čaja ali soka. Ko ste prenehali z jemanjem antibiotika, je priporočljivo uporabljati Molkosan še vsaj 4-6 tednov.

Jemanje Molkosana ni časovno omejeno in je odvisno od potrebe. Izkušnje kažejo, da ga je smiselno jemati daljši čas, odmerek pa je lahko po potrebi tudi manjši – 1-krat dnevno.

Ali se Molkosan lahko uporablja pri alergiji na mleko?

Na osnovi dosedanjih dolgoletnih izkušenj in uporabe Molkosana lahko rečemo, da je Molkosan primeren tudi za tiste, ki se sicer alergijsko odzivajo na mleko.

Pri alergijah na mleko in mlečne izdelke so pogosti »krivci« beljakovine (kazein). Ker Molkosan zaradi posebnega filtrirnega postopka praktično ne vsebuje beljakovin iz kravjega mleka, njegova uporaba po do sedaj znanih podatkih na osnovi več desetletnih izkušenj, ne povzroča alergijskih odzivov.

Ali Molkosan vsebuje žive probiotike?

Ne, Molkosan ne vsebuje živih probiotikov. Vsebuje pa mlečno kislino, ki v črevesju ustvarja ugodne pogoje za koristne črevesne bakterije.

Postopek pridelave Molkosana:

Fermentirano sirotko, pridobljeno iz kravjega mleka, najprej skrbno prefiltriramo. Nato ji odstranimo vse beljakovine in maščobe ter gluten, ob koncu pa odparimo še velik del vode in s tem pridobimo koncentrat fermentirane sirotke, kar poznamo pod imenom Molkosan.

Dr. A.Vogel je za pridobivanje Molkosana vse zgoraj omenjene postopke uporabil ravno z namenom, da L-(+) desnosučno mlečno kislino ponudi v sprejemljivi obliki ljudem, ki imajo alergijo na mleko in so zato mnogokrat prikrajšani za ugodne učinke sirotke v mlečnih izdelkih.

Naravna pomoč prebavi