A.Vogel Blog

September 2015

Spoštovana ekipa Farmedice, letos sva bila midva srečneža iz Slovenije, ki sva bila izžrebana za potovanje v Voglovo deželo. Potovati po Švici je res lepo doživetje, še posebno če si ljubitelj alpskega sveta, jezer in zelenih pokrajin. In v tem čarobnem svetu je od malih nog v naravi, v njenem objemu, živel Alfred Vogel, ki je gojil neizmerno spoštovanje in hvaležnost za vse, kar mu je narava ponujala. Povezanost z naravo, sonaravno kmetovanje, samopridelavo je hotel približati tudi drugim, zdravljenju z zdravilnimi rastlinami se je posvečal vse življenje. Lepo je videti, kako še danes nadaljujejo z njegovo filozofijo pripravljanja zdravil iz sveže nabranih rastlin in spoštujejo njegovo pionirnisko delo.

Tridnevno potovanje je bilo zelo slikovito: prvi dan potovanje z vlakom do mesteca Arbon ob Bodenskem jezeru, drugi dan ogled firme Bioforce AG v Roggwilu in njene proizvodnje z vodičko ga. Moniko Spuhler, kosilo v stilu »z vrta na mizo«, obisk posestva v Teufnu, kjer je Alfred Vogel živel, sprehod po tradicionalnem švicarskem mestecu Appenzell: tam smo poizkusili njihovo pivo in imeli večerjo v izvrstni restavraciji. In sledil je še zadnji dan, ki smo ga lahko izkoristili po svoje.

Na popotovanju sva bila v družbi ostalih izžrebancev iz Kanade, Švedske in Finske, s katerimi smo navezali prijateljske stike, se pogovarjali o svojih deželah in si izmenjali izkušnje z uporabo A.Voglovih izdelkov.

Prepričana sva, da bomo na podlagi tega, kar smo videli tako v firmi Bioforce kot na posestvu v Teufnu, vsi skupaj dobri promotorji izdelkov Bioforce še naprej in se vam iskreno zahvaljujeva, da sva imela srečo izkusiti doživetje Voglove dežele v živo in se razvajati z vami.

S spoštovanjem, Jana in SandiSeptember 2014

Spoštovana ekipa Farmedice,

Najprej se morava zahvaliti za tako prekrasno potovanje v Švico, državo, kjer prevladujejo čudovite gore in številne farme. Ko sva se vozila do hotela, sva opazovala okolico moram reči, da naju je kar navdušila.
V podjetju Bioforce smo si ogledali rastline, iz katerih delajo zdravila, predelavo teh zdravil, ter si ogledali filmček od Alfreda Vogla - če bi tudi drugi živeli življenje kot on, polno energije in zdravega življenja, bi marsikdo življenje bolj cenil in ga tudi bolje izkoristil. Ogledali smo si tudi posestvo, kjer je živel Alfred Vogel, okolica je bila prekrasna. Gospod Remo nam je pokazal, kako delajo zdravila in tudi sami smo to preizkusili. Všeč mi je, da je vse povezano z naravo. V mestu Apenzzell pa smo poizkusili njihovo pivo in si naročili dobro večerjo.
Hvala za dobro organiziran, poučen izlet. Hvala tudi vodički Moniki in izžrebancema iz Kanade Patricu in Claudine za družbo. Bili so čudobiti.
Mateja & Ervin


September 2013

Življenje je polno vzponov in padcev, drobnih in velikih zgodb, prepletanja sreče in nesreče. Tako sem tudi sam ujel srečo za rep. Iztok Grilc Več
September 2012

Spoštovana ekipa Farmedice,

iz vsega srca se vam zahvaljujeva, da ste nama omogočili videti, doživeti in občutiti delo marljivih ljudi, ki z veliko vloženega truda, ročnega dela, nenehne kontrole in z zavestjo razmišljajo, razvijajo in predvsem tudi izdelujejo naravne izdelke tako, kot bi jih Alfred Vogel, če bi bil danes še med nami. Vse je povezano z darovi narave in izdelano v sožitju z njo. Naju so prepričali s kakovostjo, ki jo preverjajo več kot 100x za posamezen proizvod, s proizvodi brez umetnih dodatkov, zato bova še bolj prepričano posegala po izdelkih in jih toplo priporočala ostalim. Lahko rečeva, da je "mali zdravnik" skozi življenjske izkušnje in spremljanje učinkov zdravilnih rastlin na svojih bolnikih naredil veliko delo za izboljšanje našega počutja ob zdravstvenih tegobah. Izlet so čudovito popestrili tudi prijetni gostitelji Remo, Francine, Vito in marketinška ekipa iz tovarne Bioforce.

Hvala za dobro organiziran, poučen in hkrati zabaven izlet v Švico, kjer je delal in živel Alfred Vogel in kjer sedaj delajo in skušajo na enak način razmišljati tudi njegovi nasledniki.

Vesela izžrebanca Darja in Vili

 

September 2016

Ko prvič v življenju zadaneš na nagradni igri, in to kar potovanje v Švico, potem veš, da se ti je Fortuna na široko nasmehnila. Prelepa dežela, krasna družba ostalih izžrebancev in zanimivi organizirani ogledi tovarne A. Vogla in njegove domačije, so celotno izkušnjo res naredili nepozabno. Če k temu dodamo še dejstvo, da so organizatorji nagradne igre pokrili komplet vse stroške (letalsko vozovnico, nastanitev v čudovitem hotelu z dih jemajočim razgledom na Bodensko jezero in vse obroke), potem nama preostane samo še, da tem vrsticam dodava en velik HVALA!

Mojca in Tadej