A.Vogel Blog
 

Šampinjoni malo drugače. Preprosto, hitro pripravljeno in slastno. Dober tek. 

Za 4 osebe:

  • nakaljena semena alfalfa (čas kaljenja: ca. 6 dni)
  • 20 srednje velikih svežih šampinjonov
  • 50 g pora
  • 1 paradižnik
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 jajce
  • 2 žlici smetane Crème fraîche
  • sveža zelišča z vrta (timijan, peteršilj …)
  • zeliščna sol Herbamare
  • 1 skodelica belega vina

Preliv:

  • 1 majhna šalotka
  • 1 strok česna
  • 1 žlica sesekljanih, prepraženih semen pinjol
  • 1 žlička nastrganega parmezana
  • sok ene limete
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlička sladkorja
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • sveža zelišča

Šampinjone očistimo in odstranimo bete. Te sesekljamo in jim dodamo sesekljan por, paradižnik, čebulo, česen in eno žlico nakaljenih semen alfalfe.

Rumenjak penasto umešamo z dvema žlicama smetane, sesekljanimi svežimi zelišči in zeliščno soljo in zmes dodamo sesekljani zelenjavi. Dobro premešamo.

Z dobljeno zmesjo napolnimo klobuke šampinjonov in jih zložimo na pekač, v katerega vlijemo kozarec vina.

Pri 200 stopinjah pečemo približno 8 minut.

Za preliv zmešamo sesekljano šalotko in česen, pinjole, parmezan in vse ostale sestavine. Nazadnje dodamo še kalčke. Prelijemo po zapečenih šampinjonih in postrežemo.

Avtorica recepta: Andrea Pauli (www.avogel.ch)
Prevod: Sabina Topolovec