A.Vogel Blog
 

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 4 žlice sezamovega olja
  • 1 veliko čebulo
  • 1 strok česna
  • manjši košček svežega ingverja
  • 2 žlici curry začimbe v prahu
  • 4 večje krompirje
  • 500 ml vode
  • 300 ml kokosovega mleka
  • 4 velike jajčevce
  • zeliščno sol Herbamare
  • 50 ml šerija
  • 4 manjše paradižnike
  • sok ene limone
  • 2 žlici rozin
  • šopek svežih poletnih začimbnic
  • 50 g grobo sesekljanih prepraženih mandljev

Jajčevce narežemo na manjše koščke in jih posolimo. Po 15 minutah jih ožamemo in speremo pod vodo. Dobro odcedimo.

Medtem na maščobi posteklenimo sesekljano čebulo, česen in nastrgan ingver. Posipamo s curry začimbo v prahu in na hitro prepražimo.

Dodamo na manjše koščke narezan krompir ter vso tekočino (vodo in kokosovo mleko). Pokrito kuhamo približno 10 minut. Dodamo jajčevce in kuhamo še 15 minut.

Posodo odkrijemo in dodamo šeri, na večje kose narezan paradižnik, limonin sok in rozine in kuhamo, dokler ne zavre. Jed sedaj po okusu še začinimo s soljo in poprom. Ko jo postrežemo, jo posuješmo s svežimi začimbami in prepraženimi mandlji.

Za www.avogel.ch pripravil Joannis Malathounis.
Prevod in priredba: Sabina Topolovec