A.Vogel Blog
 

Za 4 osebe:

  • 50 g kvinoje
  • 100 g surove nastrgane rdeče pese
  • 100 g surovega nastrganega korenčka
  • 1 rdeča čebula (70 g)
  • po pol žličke kumine, koromača, koriandra
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 200 g domače zrnate skute
  • 1 jajce
  • 80 g ajdove moke
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • sveže mleti poper
  • 2 žlici maščobe za peko

Kvinojo speremo pod vročo vodo in jo skuhamo.

Čebulo sesekljamo. Kumino, koromač in koriander suho prepražimo, da zadiši. Ohlajena semena stremo v možnarju, skupaj z malo grobe morske soli.

Korenček in peso očistimo in nastrgamo. Dodamo kuhamo kvinojo, skuto, čebulo in razžvrkljano jajce z mletimi začimbami. Solimo in popopramo po okusu ter dodamo še peteršilj. Ajdovo moko dodajamo po občutku, le toliko, da z rokami lahko oblikujemo polpete.

Spečemo jih na vroči maščobi, na vsaki strani približno 5 minut.

Postrežemo z omako po želji in zeleno solato.

Recept je pripravila: Sabina Topolovec