A.Vogel Blog
 

Cikorija (Cichorium intybus)

je rastlina iz družine radičevk (Cichoriaceae), sorodnica radiča. Zaradi visoke vsebnosti grenkih snovi in encimov te rastline že od nekdaj spadajo med priljubljena zelišča ljudske medicine. Aromatični okus žitne kave Bambu Instant je posledica nežnega praženja sestavin.

Pšenica

Aromo žitne kave Bambu Instant dopolni blag, prijeten okus pšenice, pridelane s kontrolirano biološko pridelavo.

Ječmen

vsebuje veliko polnovrednih mineralnih snovi, kot je na primer silicijeva kislina. Le-ta je pomembna sestavina zdrave prehrane. Ječmen namakamo 3-4 dni, nato ga kalimo (pri čemer nastaja slad), pražimo in na koncu zmeljemo. Tako dobi svojo nežno aromo.

Želod

vsebuje čreslovine - snovi, pomembne za presnovo. Pridelujemo ga s kontrolirano biološko pridelavo, nato dozorele sadeže oberemo, olupimo in narežemo. Na koncu jih blago popražimo in fino zmeljemo.

Figa

Na soncu dozorela turška figa (smokva) je zelo pomembna sestavina, saj prispeva mineralne snovi in energijo. Žitni kavi Bambu Instant daje enkratni sadni okus.